De gemartelde mannen van Tawergha

Bewustzijn

Op nummer twee van de actiepunten op de lijst van deze stichting staat het creëren van bewustzijn in binnen en buitenland omtrent de schrijnende situatie van de vluchtelingen uit Tawergha.


We zijn begonnen om lukraak kranten, ambassades en instellingen zoals de VN, NAVO of de Nederlandse regering aan te schrijven. Deze website was tevens de afsluiter van de eerste week aan werkzaamheden voor actiepunt nummer twee.


Er zullen er nog vele volgen en samen met uw steun hopen we dat de bevolking van Tawergha binnen nu en volgend jaar weer veilig thuis in hun dorp zit.


Aan de rechterkant hebben we de ondernomen (of nog te ondernemen) stappen voor dit actie punt geplaatst inclusief het resultaat of de reacties.


Mocht u goede ideeen of toevoegingen hebben laat het ons gerust weten want wij zijn ook nog zoekende en staan open voor suggesties. U kunt ons en de mensen van Tawergha natuurlijk ook helpen door deze pagina te delen met uw kennissen, vrienden en familie.


Alvast hartelijk dank voor uw hulp.

It always seems impossible until it’s done.No one is born hating another person because of the color of his skin, or his background, or his religion.


People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite.


Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.

To administer justice between two people is charity.The Prophet said;

"Help your brother, whether he is an oppressor or he is oppressed."


People asked;

"…It is right to help him if he is oppressed,

but how should we help him if he is an oppressor?"


The Prophet said;

"By preventing him from oppressing others."

Martin Luther King Speech We Must Speak

A time comes when silence is betrayal.


Even when pressed by the demands of inner truth, men do not easily assume the task of opposing their government's policy, especially in time of war.


Nor does the human spirit move without great difficulty against all the apathy of conformist thought within one's own bosom and in the surrounding world.


Moreover, when the issues at hand seem as perplexing as they often do in the case of dreadful conflict, we are always on the verge of being mesmerized by uncertainty.

But we must move on.

Bewustzijn Creëren

actie & resultaat
Overzicht van Acties & Resultaten 2014


We hebben een uitgebreide 'Acties en Resultaten' pagina gemaakt om de voortgang bij te houden. Klik op de volgende link om te zien waar we mee bezig zijn: Acties & Resultaten
Rapporten & Nieuws pagina's

February 2014

 

We hebben deze maand ons eerste rapport gepubliceerd met daarin alle informatie en de huidige status van het verzoeningsproces.

Het rapport is verstuurd naar bijna 1000 belangrijke en relevante personen (VN, NAVO, ambassades, politieke partijen, overheden, NTC, GNC en leden van de lokale raad van Misrata enz.), zodat nu niemand kan beweren: Wir haben es nicht Gewusst ... Een korte versie van het rapport vindt u hier.


Deze link bevat alle (100x) officiële rapporten over de zaak met betrekking tot genocide, ethnische zuivering en marteling van de bevolking uit Tawergha en bekijk deze link voor alle nieuwsberichten in chronologische volgorde op één pagina.
Taskforce voor Tawergha...

januari 2014

 

We hebben een werkgroep opgericht die via meerdere multimedia platformen de druk op de Libische regering en de gemeenteraad van Misrata en hun burgers houdt en volgende maand versturen we 11.500 e-mails met een verzoek voor ondersteuning aan bedrijven in N-Afrika en het Midden-Oosten. We staan ​​op het punt ons eerste officiële rapport over de Misrata Tawergha verzoenings kwestie te publiceren dus houd je ogen open.
Bewustmakingscampagnes 2013

 

We zullen hier niet meer alle stappen en resultaten plaatsen omdat het gewoon weg niet past. We hebben vijf grote campagnes voor Tawergha opgestart in 2013, zoals de massale e-mail campagne aan overheden, politieke partijen, organizaties en ambassades en tevens de Avaaz campagne die we gaan uitbreiden in 2014. Voor meer informatie over onze acties kijk op de 'wat kan ik doen?' web pagina.
Avaaz Stichting ...

28 november 2013

 

Vandaag schreven we met de Avaaz organisatie en vroeg hen om een ​​petitie te starten voor de steun van de inwoners van Tawergha.
Nelson Mandela Foundation...

19 November 2013


Vandaag hebben we de Nelson Mandela Stichting een mail verzonden met de vraag of zij een bijdrage zou willen leveren aan het creëren van bewustzijn over het lot van de mensen uit Tawergha. Nelson Mandela heeft al heel lang een bijzondere band met de bevolking van Libië
Oprah...

18 November 2013


Vandaag hebben we Oprah een mail verzonden met de vraag of zij een bijdrage zou willen leveren aan het creëren van bewustzijn over het lot van de mensen uit Tawergha. Volgens ons is Oprah de meest aangewezen persoon om die taak op zich te nemen.
I have a dream...

18 november 2013


Elke stap in de richting van het doel van rechtvaardigheid vereist opoffering, lijden en strijd, de onvermoeibare inspanningen en gepassioneerde zorg van toegewijde individuen. Vandaag hebben we om de ondersteuning en inzet van de African American kerk gemeenschap gevraagd.
Tawergha.org aangemaakt...

9 november 2013


Deze website aangemaakt en contact opgenomen met anotaris t.b.v. oprichting stichting.
UNSMIL (VN Libië) gemaild...

8 november 2013


Gratis IT training aangeboden t.b.v. de jeugd van Tawergha. Reactie ontvangen met VN contactpersoon.
Volkskrant gemaild...

8 november 2013


Huidige situatie van de bevolking uit Tawergha onder de aandacht gebracht nadat ze in 2011 een stuk geschreven hadden. Reactie van de redactie en Rob Vreeken ontvangen. Rob zit nu in Irak en wil eventueel een followup maken.
VPRO gemaild...

5 november 2013


Onze verbazing uitgesproken dat ze klakkeloos een bericht overnemen uit Amerika dat alles koek en ei is in Libië. Gevraagd of ze ook iets met de officiele rapporten van de VN, HRW en Amnesty willen doen.
Nederlandse ambassade gemaild...

5 november 2013


Onze zorgen kenbaar gemaakt bij de Nederlandse ambassade in Libië en gevraagd of zij onze zorgen over willen brengen in Libië. Een aantal weken later hebben we een uitgebreide uitleg ontvangen over de inzet van de Nederlandse overheid in Libie.
Libische ambassade gemaild...

4 november 2013


Onze zorgen kenbaar gemaakt bij de Libische ambassade in Nederland en gevraagd of zij onze zorgen over willen brengen in Libië.
Wiki Battle of Tawergha toevoeging...

4 november 2013


De Human Rights Watch, UN, Amnesty, UNHCR en Al Jazeera rapporten over ethnische zuivering en  genocide toegevoegd aan Wikipedia.Libya Tawergha Foundation Logo