Nieuws & Media

News Items About Tawergha
Official Reports on Tawergha

Translation service on news about Tawergha


We have stopped translating new news entries for this language due to the enormous amounts of news items and official reports on the Tawergha issue made available the last couple of years.


Please select the image to the left for all news items or the image to the right for all official reports on the Tawergha issue in Libya.

Tawergha Garyounes IDP kamp weer in het kruisvuur

17 Okt 2014


Vanochtend is de uit Tawergha verdreven bevolking uit het Garyounes IDP kamp gevlucht vanwege de zware gevechten in Benghazi.


Garyounes ligt midden in de gevechtslinies tussen het Libische leger en de Islamistische milities van het Benghazi Revolutionaries Shura Council en veel van de bommen en raketten zijn op het IDP kamp beland.


Het Garyounes kamp is het grootste IDP kamp voor de verdreven inwoners van Tawergha in Benghazi en verschafte 393 families van onderdak.


44 gevangenen uit Tawergha vrij gelaten

2 Okt 2014


In 2012 meldde mensenrechtenorganisaties dat het aantal  gedetineerden (zonder veroordeling) in Misrata detentiecentra 1.200 personen betrof.


Misrata heeft sindsdien een aantal mensen uit Tawergha vrijgelaten, maar ook tientallen andere ontvoerd.


De 44 personen was het grootste aantal vrijgelaten gevangen in een keer. Duizend andere jongens en mannen uit Tawergha worden nog steeds ondr erbarmelijke omstandigheden gevangen gehouden zonder veroordeling of kans op gerechtigheid en lijden onder de gruwelijke foltering en mishandeling.


Milities vermoorden twee activisten voor Tawergha

19 Sept 2014


Benghazi leed de afgelopen dagen aan de meest dodelijke aanslagen die de stad de afgelopen twee jaar voor zijn kiezen kreeg. Jeugdactivisten Tawfik Bensaud en Sami El-Kawafi werden vermoord.


Ze waren slechts 18 en 17 jaar oud, maar waren al uitgegroeid als helden en streden voor mensenrechten en tegen onrecht. Tawfik en Sami waren beiden zeer actief voor de verdreven bevolking uit Tawergha.


Een paar dagen geleden, publiceerde de Huffington Post  een interview met Tawfik Bensaud, waar Tawfik zijn gedachten uitte over de rol van de jeugd en het maatschappelijk middenveld in Libië.


Milities uit Misrata vallen wederom vluchtelingen aan

30 Aug 2014


Vanochtend vroeg hebben militieleden uit Misrata wederom een IDP kamp van Tawergha in Tripoli (Al-Falah) aangevallen.


Drie verdreven inwoners uit Tawergha raakten gewond door het willekeurige schieten met zware wapens.


Vijf inwoners uit de vluchtelingen kampen werden gekidnapped waarvan één geëxecuteerd werd.

Handgranaat aanval met 8 gewonden in het Tawergha IDP kamp als gevolg - 26 Mei 2014


Wat in de eerste instantie werd beschouwt als een raket aanval op het Tawergha IDP kamp in Benghazi bleek later een aanval met een handgranaat te zijn welke acht gewonden waaronder twee kinderen als gevolg had.


De afgelopen weken is de veiligheidssituatie in Benghazi drastisch verslechterd nadat Generaal Hafter met zijn 'Operatie Waardigheid' de extremistische Islamisten op de korrel neemt als reactie op de constante moord en kidnap pogingen op medewerkers uit het leger of politie.

Tawergha IDP kamp krijgt wederom bezoek van ambassadeur - 14 April 2014


De Amerikaanse ambassadeur Deborah Jones had vandaag een ontmoeting met de vluchtelingen uit Tawergha en de vertegenwoordigers uit één van de vijf vluchtelingenkampen in Tripoli.


De afgelopen maanden zijn er meerdere ambassadeurs op bezoek geweest in de kampen of hebben vertegenwoordigers uitgenodigd op de ambassade om de vluchtelingen uit Tawergha steun toe te zeggen voor hun onmenselijke omstandig-heden en met betrekking tot een diplomatieke oplossing voor hun situatie.

De internationale gemeenschap is en zal de bevolking uit Tawergha niet vergeten is de boodschap.

Prime Minister Abdullah Al-tanee meets with Tawergha local council - 23 March 2014


Today the Libyan Prime Minister Abdullah Al-tanee met with Tawergha local council members and discussed the many problems and difficulties the displaced people of Tawergha are facing in the camps and talked about how they could go home.


People of Tawergha asked for the return of their Tawergha municipality rights and hoped the government would give them assistance with the dialogue between the city of Misrata, resolving the issues with the prisoners files who had their salaries suspended and the return of the files of students whom are studying in colleges and universities.

Misrata and Tawergha justice & reconciliation talks

17 March 2014


This Monday there was a second meeting between a department from Misrata and the Tawergha Local Council.


Mohamed Ibrahim who leads the Misrata department dedicated to solve the issues between the two towns, gave us a heads up last month about the positive steps being taken to communicate directly with the Local Council members and it looks like they are achieving results.


Some of the agreements made, contain the release of more prisoners from Tawergha and speeding up trials for indicted individuals and the handing over of student files and other documentation which Misrata has held on to as leverage for the last three years.


There are proposals regarding the return to Tawergha, which are currently being discussed and agreements on more issues are expected within the next few days. The international community is holding its breath and hopes this attempt for obtaining justice and reconciliation will achieve the success story Libya is desperately in need of.


Misrata officials kill another Tawerghan after torture

20 February 2014


Misrata officials have tortured and murdered yet another prisoner from Tawergha today.


He was kidnapped and taken to the Jaweya Musrata prison and beaten on various parts of his body.


After the beatings the prison guards executed him by shooting him in the head above his right eyebrow with the presence of the prison director.


The Libyan justice department has not prosecuted a single perpetrator although hundreds of Tawerghans have been tortured and killed the last couple of years.

Janzur IDP kamp voor vluchtelingen uit Tawergha staat in brand - 26 januari 2014


Vanochtend om 11:00 uur plaatselijke tijd heeft een grote uitslaande brand gewoed in het IDP kamp van de vluchtelingen uit Tawargha. Vier uur later was de brand onder controle met aanzienlijke schade maar zonder ernstige verwondingen als gevolg.

 

Het incident wordt onderzocht door de Lokale Raad van Tawergha.

 

De inwoners van Tawergha leven al jaren onder embarmelijke omstandigheden in de Libische vluchtelingenkampen. Hoewel de Libische regering veel beloofd heeft, mogen ze nog steeds niet naar huis en is het leven in de kampen ondraaglijk.

Mensenrechten Organisatie Rapporten over Libië

21 januari 2014


Een dag nadat de Libische Nationale Mensenrechtenorganisatie een vernietigend rapport uitbrengt over de uitgebreide schendingen van mensenrechten in Libië en de niet bestaande acties vanuit de regering om deze te voorkomen, maakt de HRW het werk af:


De Libische regering en milities hebben gefaald.


"Milities voornamelijk uit de stad Misrata blijven zich schuldig maken aan het willekeurig vast houden, martelen, treiteren, en het doden van de bevolking uit Tawergha."

Tweede grote brand in het IDP kamp voor Tawergha

2 januari 2014


Op nieuwjaarsdag heeft een grote brand voor extra ellende gezorgt in het vluchtelingenkamp op Tripoli Airport Road welke als  huisvesting dient voor de vluchtelingen uit Tawergha.


Volgens een van de bewoners, verwoeste de brand 18 wooneenheden die behuizing aan 53 mensen boden. Een elektrische storing wordt aangegeven als de oorzaak van de brand.

 

Dit was de tweede grote brand in het kamp waar de vluchtelingen nu al meer dan twee jaar verblijven. Met het barre winterweer voor de deur zijn de omstandigheden daar nu erger dan ooit.

Britse ambassadeur vraagt ​​Misrata om genade voor Tawergha - 7 december 2013


Aron's bezoek aan het IDP kamp van de vluchtelingen uit Tawergha, was schokkend zei hij. Het kamp was overstroomd in de afgelopen dagen. Eerder in het jaar, was de bevolking van plan om terug naar Tawergha te gaan, echter werd hun gevraagd om dit niet te doen in de hoop dat de situatie zou verbeteren. Hun situatie is echter verslechterd. Hun omstandigheden zijn ver-schrikkelijk volgens de ambassadeur.


De Britse ambassadeur besprak de terugkeer van de bevolking van Tawergha tijdens een overleg met de leiders van Misrata.

 

De gesprekspartners uit Misrata zeiden dat ze dachten dat dit een taak was voor de Libische overheid als onderdeel van het proces van nationale verzoening.

Vluchtelingenkampen overstroomd

3 december 2013


De overstroming heeft de al ondermaatse accommodatie voor de vijf kampen verslechterd en, nu de vluchtelingen uit Tawergha geconfronteerd worden met een derde winter in de kampen, willen de inwoners alleen nog maar terug naar huis.

 

Hele gezinnen van soms wel 15 personen bezetten eenpersoons kamers, die zowel als woon-en slaapruimte dient.

 

Veel vluchtelingen lijden aan ernstige gezondheids- problemen, en hebben geen geld voor de behandeling of kunnen zich zelfs geen voedsel veroorloven. Sommige kinderen hebben vervelende zweren op hun huid, en er zijn zorgen hoe deze kunnen genezen in de huidige omstandigheden.

Militieleden uit Misrata schieten op vluchtelingen

16 november 2013


De Libische regering dient dringend bescherming te bieden aan de kampen met vluchtelingen uit Tawergha waar de milities uit Misurata op 15 en 16 november aanvallen uitvoerden waarbij één vluchteling werd gedood en drie werden verwond.

 

De etnische zuivering van 40.000 mensen uit Tawergha, evenals de willekeurige arrestaties, marteling en moorden, zijn wijdverspreid, systematisch en voldoende georganiseerd om als misdaden tegen de menselijkheid te worden aangemerkt, aldus Human Rights Watch. De VN-Veiligheidsraad dient deze misdaden te veroordelen.

500 demonstranten gewond en 47 gedood door militieleden uit Misurata

500 + demonstranten gewond & 47 gedood door militieleden uit Misurata - 15 november 2013


Vrijdag begon het bloedvergieten toen militieleden van de stad Misurata op de demonstranten schoten die van hun eisten dat ze zich terug zouden trekken uit de hoofdstad nadat ze met rivalen hadden gevochten om de controle over stadsdelen.

 

Een Reuters verslaggever zag dat ze een luchtafweer kanon afvuurden op de demonstranten vanuit het fort van de "Gharghur brigades '" toen de menigte begon te roepen: "We willen geen gewapende milities!"

Militieleden uit Misurata vallen Tripoli aan

Militieleden uit Misurata vallen Tripoli aan

7 November 2013


De tweede uitbraak van straatgevechten binnen enkele dagen toont aan hoe de overheid worstelt met de milities, die twee jaar geleden Muammar Gaddafi hielp omverwerpen , maar hun geweren  hielden na de NAVO gesteunde opstand.

 

Een bron vertelde Reuters dat een zwaarbewapende groep uit de stad Misrata was gekomen en de hoofdstad in de avond was binnengevallen om wraak te nemen voor de moord op één van zijn strijders tijdens een eerder gevecht in Tripoli op dinsdag.

Tawergha Boycot de verkiezingen

Tawergha Boycot de verkiezingen

28 October 2013


De regerende Lokale Raad van Tawergha heeft een beroep op de ontheemde inwoners van de stad Tawergha gedaan om uit protest de verkiezingen te boycotten aangezien de regering hun niet steunt om weer naar huis te mogen.


De bevolking uit Tawergha waren van plan om naar huis terug te keren, maar zijn overeengekomen om hiervan af te zien, nadat de minister-president aan de Raad van Ouderen vroeg om de terugkeer uit te stellen na dreigementen van Misrata dat ze de terugkeer desnoods met geweld zouden voorkomen.

Terugkeer naar Tawergha uitgesteld

Terugkeer naar Tawergha uitgesteld

24 juni 2013


Begin mei, hebben de Tawerghans aangekondigd dat ze op 25 juni vreedzaam zouden terugkeren naar hun dorp. De bevolking van Tawergha leeft in vluchtelingenkampen, nadat ze in 2011 uit hun dorp werden verdreven door militieleden uit Misrata.

 

In een verklaring die afgeleverd werd bij het kantoor van de premier, wees Abdel Rahman Mahmoud erop dat de inwoners van Tawergha al meer dan twee jaar ontheemd zijn terwijl ze in omstandigheden leven waarbij ze gemarteld en beroofd van hun waardigheid worden.

De bevolking van Tawergha wil naar huis

De bevolking van Tawergha wil naar huis

19 februari 2013


Volgens de Human Rights Watch organisatie, die eerder deze maand aangaf dat er misdaden begaan waren tegen de bevolking van Tawergha "die als misdaden tegen de menselijkheid beschouwd konden worden met vervolging van de daders door het Internationaal Strafhof in DenHaag als gevolg", worden ongeveer 1.300 mensen uit Tawergha onder vreselijke omstandigheden vastgehouden, zijn vermist of gedood.


De bevolking van Tawergha zit op dit moment in armzalige omstandigheden opgesloten in ongeveer twintig opvangkampen verspreid door Libië.


 

De leiders van de gemeenschap uit Tawergha geven aan dat ze er genoeg van hebben om te wachten opdat de verzoening begint, en geven te kennen dat ze in juni van dit jaar naar huis terug zullen keren.

 

"Het leven waarin we nu leven, is niet anders dan sterven, en daarom geven we er de voorkeur aan om thuis sterven"

Militieleden uit Misrata schieten op vluchtelingen

Militieleden uit Misrata schieten op vluchtelingen

12 doden en 31 gewonden - 6 februari 2012


Zwaar bewapende militieleden uit Misrata zijn het vluchtelingenkamp binnengedrongen en hebben geprobeerd om een ​​aantal jonge mannen te ontvoeren.

 

Toen de ongewapende vluchtelingen protesteerden, openden de militieleden het vuur, waarbij ten minste vijf mensen omkwamen.

 

De ontheemden uit Tawergha liepen later die dag een protest mars tegen het geweld, maar werden opnieuw beschoten. Twee kinderen uit het kamp behoorden tot de slachtoffers. Het aantal doden gedurende de dag liep op tot 12, en er vielen 31 gewonden.

NAVO ondersteunt etnische zuivering en genocide

NAVO ondersteunt etnische zuivering en genocide

13 augustus 2011


Tawergha werd op 13 augustus ingenomen door de rebellen na een aanval die nauw werd gecoördineerd door de NAVO en werd gekenmerkt door het gebruik van luchtbombardementen en van zware wapens tegen het dorp.

 

De demonisering van de zwarte bevolking van Tawergha heeft geleid tot wijdverbreide wreedheden waaronder lynchpartijen en onthoofdingen waarin de hoogste regionen van de Nationale Overgangsraad van Libié medeplichtig zijn.

 

Is de NAVO daar ter "bescherming van burgers" - of zijn ze daar ter ondersteuning van rebellen, die van plan zijn Libiërs met een donkere huid uit te roeien in de gebieden die zij innemen?

Diepgewortelde haat in de strijd om Misrata

21 Juni 2011


Voor de oorlog kwam het grootste deel van de inwoners van de wijk Ghoushi in Misrata uit Tawergha. Nu zitten ze ondergedoken uit angst voor wraakacties door de rebellen die op hun jagen en premies uitloven voor hun vangst.


De haat jegens het naast gelegen dorp Tawergha is gekomen nadat getuigen hebben verklaard dat regeringsgetrouwe militairen werden begeleid door vrijwillige strijders uit Tawergha.


Ibrahim al-Halbous, een commandant van de rebellen die de gevechten tegen Tawergha aanstuurt, zegt dat alle resterende bewoners het dorp moeten verlaten zodra zijn strijders het dorp veroveren.


"Ze moeten inpakken," zei de heer Halbous. "Tawergha bestaat niet meer, alleen Misrata."


Het is onduidelijk hoe veel gezinnen nu nog in het dorp wonen nu dat de regeringstroepen het dorp hebben ingenomen als uitvalsbasis.

Officiële rapporten

over Tawergha

Officiele Rapporten over Tawergha

Internationaal Strafhof (ICC) 2014


De gedwongen verplaatsing van burgers uit Tawergha in de periode van augustus 2011 tot april 2014 geeft blijk van deportatie of onder dwang overbrengen van de burgerbevolking en voldoet als misdaad tegen de menselijkheid op grond van artikel 7 (1) (d) en als oorlogsmisdaad, op grond van artikel 8 (2) (e) (viii) van het Statuut van Rome.
Amnesty International Report 03 2014 

 

Honderden mannen en jongens uit Tawergha zo jong als 15 jaar oud zijn willekeurig gedetineerd en worden routinematig gemarteld en

mishandeld. Velen van hen zijn onder marteling gestorven. De meeste ontheemden uit Tawergha wonen in slecht toegeruste kampen. De Libische autoriteiten hebben de gedwongen verplaatsing niet beëindigd en bieden de vluchtelingen uit Tawergha geen bescherming tegen de vergeldings acties en aanvallen van de milities. De daders van deze misdaden worden niet vervolgt of berecht.
Human Rights Watch 2014 Report

 

Milities voornamelijk uit de stad Misrata blijven zich schuldig maken aan het willekeurig vast houden, martelen, treiteren, en het doden van de bevolking uit Tawergha.

Op het moment van schrijven, zitten 1.300 mensen uit Tawergha in Misrata gevangen of worden nog vermist.
Libië Amnesty International Jaarverslag 2013


Marteling en andere vormen van mishandeling zijn nog steeds wijdverbreid, met name in gevangenissen gecontroleerd door milities, en worden gebruikt om gevangenen te straffen en  "bekentenissen"  af te dwingen. Gedetineerden zijn vooral kwetsbaar tijdens arrestatie , in hun eerste dagen van de detentie en tijdens de ondervragingen. Velen hebben "bekentenissen" onder foltering of dwang getekend.


Veel gevangenen werden onderworpen aan aanhoudende afranselingen met slangen , geweerkolven , elektriciteits-kabels , waterleidingen of riemen, vaak terwijl ze gesuspendeerd in verwrongen posities waren.


Sommigen werden gemarteld met elektrische schokken , verbrand met sigaretten of verhitte metalen, overgoten met kokend water, bedreigd met moord of verkrachting en onderworpen aan nep executies. Tientallen gevangenen stierven in de bewaring van milities, de SSC en in officiële gevangenissen in omstandigheden die erop duiden dat foltering bijgedragen heeft aan of hun dood veroorzaakt heeft.


De autoriteiten hebben geen echte stappen ondernomen om de veilige terugkeer  van de ontheemde bevolking te ondersteunen of te vergemakkelijken ... Gewapende milities brachten verdere vernietiging toe in deze gebieden om ze on-bewoonbaar te maken en namen  willekeurig mensen gevangen uit deze gemeenschappen om ze te mis-handelen, voornamelijk de bevolking uit Tawargha is hier het slachtoffer van geworden.
Internationaal Strafhof (ICC) 2013

Verklaring van de aanklager 14 nov


Het is een zaak van grote zorg dat duizenden gevangenen in onzekere omstandigheden in het land verblijven, met meerdere meldingen en blijkbaar gefundeerde beschuldigingen van marteling en zelfs moord.

Mijn kantoor deelt volledig de bezorgdheid van de Verenigde Naties dat, tenzij dit probleem nu effectief aangepakt zal worden het alleen maar zal escaleren.

Het is de taak van de ministers van Justitie, Binnenlandse Zaken en Defensie van Libië om snel te zorgen dat gedetineerden worden overgebracht naar een door de regering gecontroleerde detentiecentra waar ze ofwel worden aangeklaagt met in achtneming van hun juridische rechten of vrijgelaten worden.

Foltering en onmenselijke behandeling van gevangenen dient geen plaats in het nieuwe Libië te krijgen.

Even verontrustend zijn de sluimerende spanningen over de kwestie van de vluchtelingen van Tawergha. Deze spanningen en de vooruitzichten op represailles hebben het potentieel om opnieuw geweld in het land te ontlokken. Indien er niet onmiddellijk concrete stappen in deze kwestie worden ondernomen door diegene die de revolutie verdedigen is de kans groot dat het doel van de revolutie teniet wordt gedaan.
Human Rights Watch Report 2013

Ethnic Cleansing Satellite Analysis


De Libische regering dient dringend maatregelen te nemen om de ernstige en voortdurende schendingen van de mensenrechten tegen de inwoners van het stadje Tawergha te stoppen. De gedwongen verplaatsing van ongeveer 40.000 mensen, willekeurige detenties, marteling en moorden zijn wijdverspreid, systematisch en voldoende georganiseerd om aangemerkt te worden als misdaden tegen de menselijkheid.
HRW waarschuwt raden van Misrata 2012

U zult strafrechtelijk verantwoordelijk worden gesteld


Human Rights Watch uit de bezorgdheid over ernstige misdaden die zijn gepleegd en nog steeds worden begaan door gewapende groepen uit Misrata die onder de misdaden tegen de menselijkheid vallen. Daar u tot de civiele en militaire leiding van de stad behoort, raden wij u aan onmiddellijk stappen te ondernemen om het plegen van deze misdaden te stoppen, en met vervolging van degenen die verantwoordelijk zijn over te gaan. We benadrukken dat hoge ambtenaren, zoals uzelf, strafrechtelijk verantwoordelijk voor het bevelen of voor het niet voorkomen of bestraffen, van deze misdaden gesteld kunnen worden door rechtbanken, waaronder het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag.

Een serieuze zaak betreft de misdaden die we hebben gedocumenteerd die door milities uit Misrata tegen het volk van Tawergha worden gepleegd, waaronder moorden, marteling, plundering, het vernietigen van huizen en de voortdurende gedwongen verplaatsing van ongeveer 30.000 mensen. Sommige ambtenaren van Misrata hebben daarbij publiekelijk aangegeven dat de inwoners van Tawergha nooit moeten terugkeren.
Verenigde Naties Verslag 2012

Onderzoekscommissie


De Commissie concludeerde voorts dat de thuwar ernstige schendingen, waaronder oorlogsmisdaden en schendingen van het internationaal recht van de mensenrechten  begaan, die op het moment van dit verslag nog gaande zijn. De Commissie heeft geconstateerd dat deze schendingen; onwettig doden, willekeurige arrestaties, marteling, gedwongen verdwijning, willekeurige aanvallen en plundering bevatten. Het bleek met name dat de thuwar zich richten op de bevolking van Tawergha.
UNSMIL persbericht 2013

Marteling & Mishandeling


Het rapport geeft aan dat marteling wijdverspreid is en meest frequent voorkomt direct na aanhouding en tijdens de eerste dagen van verhoor om bekentenissen en andere informatie te achterhalen. De overgrote meerderheid van de naar schatting 8.000 conflict-gerelateerde gedetineerden worden ook vastgehouden zonder eerlijk proces.
UNHCR Report 2013

Factsheet


59.425 personen worden geconfronteerd met een situatie van langdurige detentie en omvatten voornamelijk ontheemden uit Tawergha.
Asylum Research Consultancy 2013

Libya Country Report


Een hele gemeenschap wordt gegijzeld omdat er misdaden gepleegd zouden zijn door een paar individuen. Het is nu aan de regering om deze collectieve straf te beëindigen door ervoor te zorgen dat Tawerghans eindelijk terug naar huis kunnen en hun recht krijgen.
Amnesty International Report 2013 Scapegoats of Fear


Ondanks enkele demobilisatie en ontwapenings pogingenvan de milities, blijven de vele ernstige schendingen van de mensenrechten ongestraft, waaronder willekeurige arrestaties en detentie, marteling en andere vormen van mishandeling en onwettige moorden.
Amerikaanse Overheid

Human Rights Report 2012


Milities uit Misrata pakken willekeurig honderden ontheemden uit Tawargha op, waaronder vrouwen en kinderen, en dragen ze over aan gevangenissen in het nabijgelegen Misrata, waar mensenrechtenorganisaties melding maken van ernstige mishandeling en marteling. Voornamelijk de Libiërs met een donkere huid zijn erg kwetsbaar voor intimidatie en misbruik door de milities.
Amnesty International Report 2012 Rule of Law or rule of Militias


De nieuwe Libische autoriteiten dienen de omvang en de ernst van de aanhoudende schendingen van de mensenrechten publiekelijk te erkennen, en degene te veroordelen die verantwoordelijk zijn, zonder te proberen om dergelijke acties te rechtvaardigen.
Amnesty International Reports

2011 - Nu


Het overgangsproces in Libië werd ontsierd door voortdurende wetteloosheid en geweld, met inbegrip van onrechtmatige moorden en andere ernstige schendingen van de mensenrechten die ongestraft uitgevoerd worden door milities.
Libië algemeen ambtsbericht

Mei 2012


Tot op heden zijn nog geen gerechtelijke onderzoeken gestart naar bovenstaande schendingen door thuwar (militieleden uit Misuratah) en hebben de autoriteiten thuwar hiervoor ook (nog) niet aansprakelijk gesteld. Hierdoor kunnen de thuwar (voorlopig) straffeloos door blijven gaan met oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.
Artzen zonder Grenzen 2012

Foltering in Misrata detentiecentra


Het team van Artsen zonder Grenzen begon hun werk in het Misrata's detentiecentra in augustus 2011, om oorlogsgewonde gedetineerden te behandelen. Sindsdien werden AZG-artsen steeds vaker geconfronteerd met patiënten die verwondingen opliepen door martelingen tijdens de verhoren. Sinds januari, werden een aantal van de patiënten opnieuw gemarteld in de ondervragingscentra. Dat is onacceptabel. Onze rol is om medische zorg te bieden aan oorlogsslachtoffers en zieke gevangenen, niet om tussen de foltersessies door dezelfde patiënten  herhaaldelijk te behandelen."
Libië algemeen ambtsbericht

September 2013


Tawergha's zijn verspreid over de ongeveer 132 kampen voor ontheemden in Libië.

Hun terugkeer wordt tegengehouden door milities uit Misrata.

Onderzoek door Human Rights Watch heeft uitgewezen dat in Tawergha ruim 1.500 gebouwen zijn vernield

als gevolg van brandstichting, zijn opgeblazen, of met behulp van een bulldozer met de grond gelijk zijn gemaakt.Nieuws Berichten over Tawergha
Libya Tawergha Foundation Logo